Miskolc érted fejlődik – kiváló infrastruktúra erősíti az Ipari parkot

Megosztás

A Miskolc Holding Zrt. tulajdonában lévő 93,5 hektáros Ipari Park infrastruktúráját annak érdekében fejlesztették, hogy a megyeszékhely továbbra is vonzó célpontja legyen a beruházásoknak.

1,5 milliárd forintból valósult meg Miskolcon, a Déli Ipari Park infrastruktúrájának és a mellette lévő iparterület fejlesztése. A projekt alapvető célkitűzése volt egy jó alapinfrastruktúrával és közlekedési kapcsolatokkal ellátott terület kialakítása, mely elengedhetetlen a gazdaságélénkítő beruházások telepítéséhez.   

A fejlesztés során a Bogáncs utcán új csatlakozási pont került kialakításra, a közösségi közlekedéshez új buszmegállókkal, gyalogátkelőkkel. Így Miskolc Déli Ipari Parkja már észak felől is megközelíthető. Mindez magával hozott további, ipari parkon belüli infrastrukturális fejlesztéseket, így a csapadékvíz-elvezetési rendszer és közvilágítás, aszfaltos út, járda és kerékpáros nyomvonal kiépítését. Emellett az ipari park keleti oldalán zúzalékos szervízút és vízelvezető árok is épült. A város déli határában lévő kereskedelmi központok és a Joyson Safety System Hungary Kft.  között közvilágítással ellátott járda épült, így a gyár biztonságosan megközelíthető gyalogosan és kerékpárral is az áruházaktól.

A 304-es út déli oldalán, az 1000 hektáros iparterület részeként új, 120 hektáros zöldmezős beruházással, a Hejő-patak mederrendezése mellett aszfaltburkolatos út épült járdával, kerékpárúttal, körforgalommal és közvilágítással. Az ipari parkban és az új iparterületen a teljes alapinfrastruktúra elérhető.

A beruházás eredménye Miskolc város fejlődése, a befektetők idevonzása és új munkahelyek teremtése.

Ez a beruházás is a Miskolc Érted Fejlődik program keretében valósult meg, a további fejlesztésekről itt olvashat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek